به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه تحلیلی خبری سمعک دانشگاه بیرجند، اعضای انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند طی دیداری با سید محمد حسینی، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان جنوبی به بیان دغدغههای خود در حوزه مسائل روز پرداختند.
در ابتدای جلسه مرادی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، در مورد فعالیتهای این تشکل در سال گذشته، مواردی را بیان کردو گفت: در بحث سیاسی برنامه هایی که در گذشته داشتیم، در مورد مسائل هسته ای، سعید زیباکلام را دعوت کردیم، همچنین در باب مسائل جهان اسلام و داعش از سیدافقهی دعوت کردیم. در سال جاری نیز یکی از برنامه هایی که بسیار بر روی آن ها تأکید داریم، مبحث کرسی های آزاداندیشی است که ما معتقدیم یکی از آرمان های جنبش دانشجویی است و تا امروز در این یک ماهی که از سال تحصیلی می گذرد، 2کرسی برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه در مسائل روز هم سعی می کنیم نسبت به مسائل، واکنش های به روزی داشته باشیم، افزود: بیانیه ها و مصاحبه ها و دیدارهایی که داریم، به این مبحث بیشتر وارد شده و در مسائل کشوری مثل مسئله برجام، بیانیه های مختلف تحلیلی صادر کردیم. درواقع سعی کردیم نوع نقدی که منصفانه است و رهبری نیز بر آن تاکید دارند را در (نکات مثبت و منفی را باهم ببینیم) فعالیت های دولت و فراتر از دولت و فضای استانی، این نگاه را داشته باشیم. به عنوان مثال نامه ای که به مناسبت حضور معاون اول رئیس جمهوری منتشر کردیم، سعی کردیم خوبی های دولت را هم کنارش بیاوریم ولی نقدهایی هم در مقابل داشتیم. این بخش بسیار کوچکی از فعالیتهای سیاسی ما در سال های اخیربود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند با بیان اینکه همچنین سعی کردیم بُعد فرهنگی را هم قوی کنیم. به همان اندازه که به فضای سیاسی اهمیت می دهیم به فضای فرهنگی مذهبی نیز اهمیت دهیم در برنامه ها هم به مناسبت های مختلف مثل محرّم، برنامه تعزیه خوانی را داریم، گفت: این مراسم را به عنوان یک گروه دانشجویی بر اساس یک سری اصول اجرا می کنیم و امسال هم پنجمین دوره آن قرار است اجرا شود. سال های گذشته حتی از بیرون از دانشگاه نیز پیشنهادهایی می شد که تعزیه را داخل شهر نیز اجرا کنیم؛ برنامه های دیگری که تا امروز داشتیم، اکران فیلم محمد رسول الله (ص) بود که امسال پخش شد. در واقع فیلم هایی که در چارچوب انقلاب اسلامی ساخته می شوند، با شرایط خاص برای دانشجویان پخش می کنیم. از دیگر فعالیت های فرهنگی، میتوان به همایش های مهدویت اشاره کرد که در سال های گذشته انجام شده است.
مرادی گفت: یکی دیگر از ابعاد مهم کاری ما ورود به مسائل علمی بوده است، شروع کار ما سال های قبل با ورود به فعالیت های رباتیک بوده؛ همچنین دو سال هم است که اعضای این تشکل در مرکز پژوهشی شهید علم الهدی انجمن وارد مسائل مربوط به هوا و فضا شدند. امسال دومین پهپاد انجمن ساخته شد. اولین پهپاد را در نشست دانشگاه تهران در غرفه انجمن اسلامی بیرجند رونمایی کردیم که امسال انجمن بیرجند توانست رتبه برتر کشوری را در ساخت غرفه کسب کند.
وی با بیان اینکه برنامه های مشابه این کرسی می تواند یک برند برای دانشگاه محسوب شود؛ زمانی که از میهمان های سرشناس در دانشگاه وارد شوند، باعث می شود که سطح دانشگاه بیرجند در کشور بالا برود و بیشتر شناخته شود، افزود: در صورتی که ما در دانشگاه با یک سری مشکلات روبه رو هستیم، به طور مثال تالار ۲۵۰ نفره داریم در حالیکه برای برگزاری برنامه هایی همچون نشست سالیانه اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل که با جمعیت ۵۰۰ نفره برگزار می شود مهم ترین کمبودی که داریم نداشتن یک تالار در دانشگاه می باشد. متاسفانه پروژه های عمرانی دانشگاه یکی از نقاط ضعف برنامه ریزی می باشد. ما در حدود یک سال و نیم که از حضور خلیل خلیلی در دانشگاه می گذرد در این زمینه و نحوه برنامه ریزی این پروژه ها بهبودی ندیده ایم. به صورت متداول پروژه هایی در حال کلنگ خوردن است اما به سرانجامی نمی رسد توقع ما این بوده که همانند بهبود وضعیت مدیریتی در حوزه هایی همچون معاونت فرهنگی، این حوزه هم بهبود پیدا کند اما متاسفانه این بهبود حاصل نشده است.
نقش معاون سیاسی استاندار در کنترل سخنرانهایی حاشیه ساز در دانشگاه چه است؟
در ادامه نصرالهی، دبیر اسبق انجمن اسلامی مستقل و عضو سابق شورای مرکزی اتحادیه، سؤالاتی را در مورد فضای استان و تأثیرگذاری در این فضا بیان کرد و به موضوع فرمانداری بیرجند اشاره کرد و گفت: متأسفانه تغییرات پیاپی در تعیین فرماندار وجود دارد که هرچند وقت یکبار فرماندار عوض می شود. این سِیر تا کی قرار است ادامه پیدا کند؟
موضوع دیگر در خصوص حضور افراد اصلاح طلب و اصولگرا می باشد که امروزه در سطح استان از هر دو طیف رفت و آمد بسیاری دارند که ما هم از این قضیه استقبال می کنیم؛ اما یک سری افراد وقتی وارد دانشگاه یا استان میشوند، مشکلاتی را به وجود می آورند. نقش معاونت سیاسی امنیتی استانداری در این مسائل چیست که وقتی چنین افرادی وارد دانشگاه می شوند؛ مسائل خاصی به وجود نیاید؟
وی همچنین در مورد جایگاه و نقش مدیرکل سیاسی با توجه به پیش رو بودن انتخابات نیز سؤالی را مطرح کردند.
سید محمد حسینی، معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان جنوبی هم در این دیدار سخنان خود را با تحلیلی از شرایط جمهوری اسلامی آغاز کرد و گفت: امسال در شرایط حساسی قرار داریم؛ این حساسیت هم به خاطر نقشی است که نظام اسلامی در منطقه ایفا می کند. به لحاظ فردی هم همینطور است؛ یعنی هرچه شخص تأثیرگذارتر باشد، دشمنی ها و آفات نیز بیشتر است؛ لذا نظام اسلامی با توجه به تأثیرگذاری که در جهان اسلام دارد، مخالفین نظام در سطح دنیا علیه ما سرمایه گزاری زیادی کرده اند. دشمن با برنامه آمده و با برنامه ریزی دقیق واردشده؛ اما مقاومت و هوشیاری مردم و هدایت عالمانه و هوشمندانه رهبری در مقاطع حساس باعث شد که با مشکل مواجه نشویم.
وی گفت: بسیاری از مقاطع اینطور است؛ یعنی فرق بین یک فردی که مقداری جلوتر است را با فردی که فقط درگیر روزمره اش است، همین است؛ وقتی که شما درواقع از معبر عبور می کنید، بعد به آنهایی توجه کنید که یک مقدار دقیق تر عمل می کنند، اهمیت کار را آن موقع متوجه می شوید.
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تغییرات فرمانداری به صورت مداوم وجود ندارد. ازطرفی چون مشهد با مشکل روبرو بود بنابر ضرورت پیش آمده و همچنین اهمیت مشهد مقدس و سایر مسائل جاری آقای منصوری به آنجا رفتند، افزود: در خصوص گزینه های اخیر نیز فرآیند مصاحبه و استعلامات زمان بر است و بنده به تهران سفارش کردم که این فرآیند تسریع شود.
حسینی در ادامه درباره نقش استانداری در ورود مهمان های سیاسی به استان نیز اشاره کرد و گفت: نقش استانداری فقط بررسی به شکل کلی است آن هم به شرط اینکه مدعوین، عضو احزاب معاند و منحله نباشند و همچنین منع قضایی نیز نداشته باشند. درضمن هرکس وارد استان شود امنیت عمومی آن برعهده ما است. در خصوص مهمانان دانشگاه، مسئولین برگزاری برگزارکنندگان هستند. مسئول سخنان، خود شخص سخنران می باشد که اگر خطوط قرمز را نقض کند به لحاظ قضایی قابل پیگیری است.
معاون استاندار در پایان افزود: ما در حال بررسی بحث بازاریابی شبکه ای در جلسات مختلف هستیم.